بیماری های دهان ودندان

چگونه از دندانهای خود مواظبت کنیم

بیماری های دهان ودندان

چگونه از دندانهای خود مواظبت کنیم

چطور می توانیم با رعایت نکات بهداشتی به حفظ سلامت دندان ها ولثه های خود کمک کنیم

  • ۰
  • ۰


در چند روز اول پس از درمان ریشه ممکن است دندان ها کمی حساس و دردناک باشد به ویژه در زمانی که درد و التهاب قبل از کار درمان وجود داشته باشد.

عصب کشی

درواقع قطع و خارج کردن عروق و اعصاب از کانال ریشه، زخم و التهابی را اطراف ریشه دندان در استخوان ایجاد می کند. بنابراین در صورت دردهای احتمالی بعد از درمان نباید نگران شد.

بعد از درمان ریشه چه مراقبت هایی لازم است؟
بعد از درمان ریشه و قبل از پرکردن نهایی دندان نباید روی آن فشار بیاورید و با آن غذا بجوید، زیرا این دندان ها بسیار مستعد شکستن هستند. به غیر از این مورد فقط شما باید بهداشت دهان خوبی داشته باشید و مسواک زدن، نخ دندان کشیدن و چکاپ های منظم را فراموش نکنید.

عمر دندان هایی که درمان ریشه شده اند، از دندان های طبیعی کمتر است؟
خیر، اکثر دندان های درمان ریشه شده طول عمری برابر دندان های طبیعی دارند. در موارد نادری بعد از درمان اولیه ریشه، علائم بیماری برطرف نمی شود و در د ادامه پیدا می کند، در نین مواردی ممکن است درمان مجدد یا جراحی قطع انتهای ریشه لازم باشد.

امروزه در انجام درمان ریشه چه ابزارها و فناوری هایی استفاده می شود؟
تمام تلاش متخصصان و محققان در زمینه درمان ریشه در سال های اخیر بر آن بوده است که این درمان بدون درد و به صورت کنترل شده و با سرعت حداکثر و دقت انجام شود، بنابراین موارد و وسایل جدیدی ارائه شده است و جهت حصول این اهداف، معرفی و مورد استفاده قرار گرفته است که در ادامه به بخشی از آنها اشاره می کنیم.

1- استفاده از وسایل بزرگ نمایی مانند لوپ ها و میکروسکوپ، بسیاری از درمان های غیرممکن را ممکن ساخته و کیفیت درمان ها را به شدت افزایش داده و درمان را بهبود بخشیده است.اغلب پزشکان درمان دندان های دشوار را با استفاده از میکروسکوپ دندان پزشکی انجام می دهند.

2- دستگاه های الکترونیک جدید قادرند طول کانال ها را با دقت بالای 95درصد به راحتی نشان می دهند، بنابراین نیاز به رادیوگرافی های مکرر کاهش یافته است.

3- استفاده از موتورهای هوشمند با تنظیم سرعت و قدرت مناسب دقت کار را به حداکثر و میزان خطاها را به حداقل می رساند و امکان درمان ریشه بدون درد، بدون صدا و در کمال آرامش را فراهم می کند.


آیا درمان ریشه خطرناک است؟
اکثر بیماران ترس زیادی از پروسه درمان ریشه دارند و در بسیاری از موارد، همین ترس باعث تاخیر در مراجعه برای درمان می شود، ولی باید این اطمینان خاطر را به بیماران داد که امروزه با معرفی و ارائه مواد و تکنیک های جدید و درمان همراه با بی حسی، پروسه درمان تقریبا بدون درد انجام می شود و بعد از انجام آن، اکثر بیماران به راحتی و بدون درد بودن درمان اذعان می کنند و از اینکه درمان خود را به خاطر ترس از درد به تعویق انداخته اند، اظهار پشیمانی می کنند.

چرا دندانی را که قبلا درمان ریشه شده است، مجددا درمان ریشه می کنید؟
یک درمان ریشه مطلوب، درمانی است که کانال های ریشه به خوبی تمیز شده باشد و در رادیوگرافی سراسر طول ریشه تا انتها با مواد مخصوص پر شده باشد، ولی در مواردی کانال های ریشه تا انتها تمیز و پرنشده است که این حالت در اثر مشکلات مختلفی مثل مسدود و کج بودن کانال، شکست وسیله در کانال، یا اشکال در کار درمانگر قبلی است و در این موارد به دلیل رشد میکروب ها در قسمت کار نشده کانال، عفونت و ضایعه استخوانی ایجاد می شود و بیمار دیر یا زود با درد و آبسه دندانی مواجه می شود، بنابراین باید سعی شود با درمان مجدد ریشه قسمت های کارنشده، کانال کاملا درمان شود.

میزان موفقیت درمان مجدد ریشه چقدر است؟
تلاش های زیادی باید صورت بگیرد تا بتوان مشکلات پیش آمده در درمان ریشه قبلی را برطرف کرد. در بعضی موارد تا کار درمان مجدد آغاز نشود، این مشکلات قبلی آشکار نمی شود. میزان موفقیت درمان مجدد 60 تا 80 درصد است ولی اگر بعد از درمان مجدد مشکلات به طور کامل برطرف نشود، باید جراحی قطع انتهای ریشه صورت بگیرد

نظرات (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی